Notícies

L'EMD cercarà un data de consens per canviar l'Aplec de la Salut

Climent, amb Casta, Margineda i Castelló
Climent, amb Casta, Margineda i Castelló
La Junta de Veïns d'aquest dijous ha aprovat per unanimitat cercar una nova data de consens per tal de poder celebrar l'Aplec de la Salut. Així ho estableix una moció presentada per ERC-MES, que anava encaminada a desvincular la data del Dia de la Hispanitat. 'No creiem que sigui la data més adient pel simbolisme que conté, malgrat que se celebra aquest dia per la festivitat del Pilar', ha explicat el vocal d'ERC-MES, Noël Climent. El republicà també ha explicat que hi ha altres raons, com la impossibilitat de fer-hi focs i per tant també paelles, una de les activitats que més gent aplega al voltant de l'ermita durant aquesta festa grossa local. Tant l'equip de govern del PDeCAT-Demòcrates-Actuem com C's i la CUP-PC han donat el vistiplau a la proposta.

Paral·lelament, els republicans també havien presentat una proposta, de la mà de la resta de partits sobiranistes, per condemnar la brutalitat policial de l'1-O. Així mateix, la proposta que Climent ha presentat per donar suport a la Renda Garantida de Ciutadania ha comptat amb el suport de tothom. 'Es tracta d'un dret social bàsic que hem de potenciar i donar a conèixer, també des de Valldoreix', ha explicat el vocal d'ERC-MES.

Per contra, el govern ha rebutja la proposta dels republicans de crear un cens de solars i edificis abandonats o ruïnosos per tal de poder-hi dinamitzar l'activitat econòmica o cultural. Davant l'argument que això podia fomentar l'ocupació de propietats privades, Noël Climent ha contestat: 'De fet, la moció pot ajudar a donar solucions a la temàtica de les ocupacions'.

Finalment, la Junta de Veïns s'ha sumat a la condemna pels atemptats del passat 17 d'agost a la Rambla de Barcelona. Climent ha anat més enllà i ha qualificat d'intolerable que 'aquells que venen armes a l'Aràbia Saudita vinguin després a la manifestació de suport a les víctimes'. 

La Junta de Veïns s'havia de celebrar a finals de setembre però les detencions de la Guàrdia Civil del 20 de setembre van provocar que els grups municipals decidissin suspendre la sessió ordinària del mes passat.