ERC-MES lamenta la manca de transparència del govern en els processos de contractació pública

Un moment de la Junta de Veïns d'aquest dijous
Un moment de la Junta de Veïns d'aquest dijous
El vocal d'ERC-MES a l'EMD de Valldoreix, Noël Climent, ha lamentat la poca transparència del govern en els processos de contractació d'empreses que donen servei a l'EMD. A través d'una moció, els republicans i la resta de l'oposició (CUP-PC i C's) han lamentat la repetició dels contractes sostinguts en el temps, fet que podria suposar un frau perquè s'estaria fraccionant un contracte genèric per a tot el mandat, evitant així els procediments legals establerts a tal efecte. Tanmateix, la majoria absoluta del govern de PDeCAT-Demòcrates-Actuem ha tombat la moció.

En una línia semblant, el govern també s'ha negat a reprovar el viatge va dur a terme el president de l'EMD, Josep Puig, al Canadà per tal d'exposar el procés de participació ciutadana a l'avinguda del Baixador, en el marc d'una trobada l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa. 'Ens sobta que el president presumeixi de participació ciutadana quan s'ha carregat el Consell de la Vila', ha lamentat Climent en una intervenció. En una moció, l'oposició també qüestionava la necessitat que el president Puig viatgés a Montreal, tenint en compte que l'entitat reconeguda era l'empresa CIVIS, qui va gestionar el procés de participació a càrrec de l'EMD.

De la mateixa manera, Climent ha lamentat que el govern no vulgui assumir l'error d'haver instal·lat uns llum LED que sobresurten excessivament de l'asfalt. 'Fa unes setmanes van assegurar que no hi havia problemes. I ara retiren aquests llums. Almenys, reconeguin que han comès un error', ha explicat el republicà.

Pel que fa al capítol de modificacions pressupostàries, ERC-MES també ha lamentat que es retingui de moment la compra de cadires per a la Nau de Cultura, així com l'adquisició del terreny del costat de l'EMD, corresponent a l'antic garden. Així mateix, Climent també ha reclamat que el govern convidi formalment l'oposició als actes als quals se'ls convida. 'L'EMD som tots, no només vostès, i per tant haurien d'informar-nos dels actes als quals es convida l'EMD', ha comentat, en referència a l'acte de la Flama del Canigó on no es va avisar l'oposició.