El govern tomba la moció de l'Observatori Sociològic

Sessió de la junta d'aquest dijous
Sessió de la junta d'aquest dijous
La Junta de Veïns d'aquest dijous ha tombat la proposta d'ERC-MES per crear un Observatori Sociològic per a Valldoreix o, dit d'una altra manera, segregar les dades del de Sant Cugat en clau valldoreixenca. La moció no ha prosperat per la majoria absoluta de Convergència (a partir del proper ple PDeCAT-Demòcrates-Actuem). 'Estem d'acord amb la idea però no creguem que calgui presentar una moció', ha explicat la vocal del govern Susanna Herrada. 'Una vegada més es demostra per a què serveix la seva majoria absoluta i com l'apliquen', ha lamentat el vocal d'ERC-MES, Noël Climent.

Paral·lelament, la trobada ha servit per rebutjar la discriminació masclista que va dur a terme el Complex Esportiu de Valldoreix amb les remuneracions dels premis d'una competició de pàdel, en què els homes haurien guanyat més. El centre va fer marxa enrere però els republicans han demanat explicacions a través d'una moció. Ara bé, l'equip de govern han presentat esmenes que han impedit que es demani al Complex una disculpa pública i formal.

Els republicans també han votat en contra de les modificacions pressupostàries relatives a les obres a l'avinguda de Mas Fuster i el nou aparcament, davant els augments de costos 'aparentment injustificats'. A més, Climent també s'ha oposat al nomenament del president de l'EMD, Josep Puig, com a representant a l'Observatori Social de l'Habitatge. 'No representa la nostra manera d'entendre l'habitatge. Sempre que hem fet propostes sobre aquest tema el govern les ha tombat sense miraments', ha comentat el vocal d'ERC-MES.

D'altra banda, els republicans s'han sumat a la proposta de crear un manual d'estil 2.0 per a l'EMD de Valldoreix que inclogui criteris d'igualtat a l'hora d'informar de l'activitat institucional, una moció tombada també per l'equip de govern convergent. Finalment, la majoria sobiranista de la Junta ha permès tirar endavant l'adhesió de Valldoreix al Pacte Nacional pel Referèndum.