ERC-MES defensa unes Milles Femenines reivindicatives davant la intenció de l'EMD de fer-les mixtes

Un moment del ple d'aquest dijous
Un moment del ple d'aquest dijous
El ple de la Junta de Veïns ha rebutjat aquest dijous la proposta d'ERC-MES de recuperar l'esperit reivindicatiu de les 5 Milles Femenines de Valldoreix. La majoria absoluta de CiU-Actuem ha fet caure la moció, que havia rebut el suport de la resta de l'oposició (CUP-PC i Ciutadans). 'Entenem que aquesta proposta és necessària perquè ens els darrers anys s'havia perdut l'esperit original del Dia de la Dona Treballadora', ha remarcat el vocal republicà Noël Climent. El vocal d'ERC-MES també ha lamentat la poca predisposició del govern a consensuar un text i, especialment, el fet que el govern vulgui fer-la mixta i no hagi avisat l'oposició. 'Aquestes no són maneres de fer les coses i arribar a acords', ha sentenciat.

'Nosaltres preferim una cursa reivindicativa i popular que no una plena de gent'. Així ha contestat Climent davant l'argument de CiU-Actuem que la cursa estava perdent seguidors i que, a la llarga, no tindria sentit fer-la amb l'actual format. Paral·lelament, el govern també ha rebutjat la proposta d'estudiar la possibilitat d'implantar transport cap al polígon d'activitat econòmica de Can Calopa.

Finalment, Climent també ha preguntat en nom de tota l'oposició la possibilitat d'establir millores en la Nau de Cultura en relació amb l'ús que en fa servir el Casal d'Avis. Així mateix, el vocal d'ERC-MES també ha demanat actualitzar el conveni econòmic entre l'EMD i el Casal d'Avis. 'És l'únic casal de Sant Cugat que ha de pagar-se el seu càrrec de secretari/secretària'.