Opinió

'Nosaltres a pagar, que ja han passat eleccions!'

Noël Climent
Noël Climent
L'avinguda del Baixador serà finalment urbanitzada. El projecte, liderat per l'EMD de Valldoreix però també amb la participació de l'Ajuntament de Sant Cugat (ja que una cinquena part d’aquesta via queda fora dels límits de Valldoreix), es dividirà en diferents fases i s'intentarà enllestir durant aquest mandat. Difícil però no impossible, segons les dues administracions.
 
Alguns veïns i veïnes de la zona, una vegada els han assegurat que serà una via pacificada, m’han explicat que el que realment els preocupa és quant hauran de pagar en concepte de contribucions especials. Alguns em feien notar el seu enuig pel greuge comparatiu que sentien en relació amb aquelles famílies afortunades a les quals els havien asfaltat el carrer amb una ‘capa de rodadura’ i prou, que no suposa cap cost per al veí. Em posaven com a exemples els carrers de darrere del Castell de Canals (Faisà, Tórtora, Pigot) o els del Camí de la Salut. Aquestes persones en qüestió (i d'aquí ve el títol) em van dir: ‘Nosaltres a pagar, que ja han passat les eleccions!’.
 
Quan s'urbanitza un carrer i es posa el clavegueram, la llum, el gas, la recollida de pluvials i tot el que cal, s'ha de pagar entre l'ajuntament en qüestió i els veïns i veïnes. Sobre això no tinc cap dubte. El problema arriba quan has estat tirant ‘capes de rodadura’ a diferents carrers del poble creant un greuge comparatiu. Com no volem que s'emprenyi el veí amb una parcel·la típica de Valldoreix, posem de 500 m2, que ha de pagar uns 14.000€ de contribució especial? Evidentment, ell també vol una capa de rodadura i d'aquí a 10 anys ja en parlarem.
 
Queda molt mandat per endavant però el que jo demanaria, ja no com a vocal d'ERC-MES si no com a veí de Valldoreix, és que no fomentem aquests greuges comparatius i que fem les coses bé sempre i des del primer moment.
 
Desenganyem-nos: a ningú li agrada posar diners de la seva butxaca en aquests casos, però menys ens agrada que se'ns digui que nosaltres hem de pagar quan d'altres no ho han hagut de fer.