• El cartell original, abans de la rectificació / Foto: Complex Esportiu de Valldoreix

  Esquerra Valldoreix denuncia un cas de discriminació masclista en una competició esportiva

  La secció local d'ERC Valldoreix ha denunciat aquest divendres via xarxes socials el masclisme que desprenia el cartell 'Open de Primavera' del Complex Esportiu de Valldoreix. En aquest targetó promocional s'anunciava un premi de 200 euros en la categoria masculina, mentre que la retribució en el cas de la femenina era de 100 euros. El mateix succeïa en una altra modalitat, on les retribucions eren de 100 euros per als homes i 50 per a les dones. Després que altres col·lectius i persones també se sumessin a la crida per aturar aquesta discriminació, l'empresa gestora del recinte esportiu ha rectificat i ha igualat la quantitat dels premis.

 • Un moment de la Junta de Veïns d'aquest dijous

  L'EMD dona llum verda a la proposta d'ERC de crear una unitat administrativa per fer els tràmits sobre l'Ajuntament

  El ple de la Junta de Veïns ha aprovat la proposta d'ERC-MES per crear una unitat administrativa a l'EMD de Valldoreix. 'La gent de Valldoreix hauria de poder dur a terme tràmits administratius relacionats amb l'Ajuntament des de la seva pròpia administració', ha explicat el vocal republicà Noël Climent  La proposta, que s'ha aprovat per unanimitat, també preveu que aquests tràmits es puguin dur a terme via telemàtica. Climent també ha donat suport a la proposta de la CUP-PC per tirar en marxa una xarxa de cartelleres i destinar una partida a un lloguer social per a refugiats sirians, propostes que no han prosperat a causa de la majoria absoluta de CiU-Actuem, que ha tombat les propostes.

 • Gómez, Ingla i Climent, d'esquerra a dreta
  Notícies

  ERC-MES reclama que la gent de Valldoreix pugui fer els tràmits relacionats amb Sant Cugat a l'EMD

  El grup municipal d'ERC-MES a l'EMD de Valldoreix demana instal·lar una unitat administrativa perquè les persones de Valldoreix puguin fer els tràmits relacionats amb Sant Cugat sense necessitat de desplaçar-se a l'ajuntament. La proposta dels republicans es presentarà en forma de moció al ple de Sant Cugat d'aquest febrer i posteriorment a la Junta de Veïns de l'EMD, la propera sessió de la qual tindrà lloc a finals de març. 'La ciutadania valldoreixenca té una administració de referència i ha de poder resoldre un tràmit relacionat amb Sant Cugat a la mateixa EMD', ha explicat el vocal d'ERC-MES a l'EMD, Noël Climent.

 • Un moment del ple d'aquest dijous

  ERC-MES defensa unes Milles Femenines reivindicatives davant la intenció de l'EMD de fer-les mixtes

  El ple de la Junta de Veïns ha rebutjat aquest dijous la proposta d'ERC-MES de recuperar l'esperit reivindicatiu de les 5 Milles Femenines de Valldoreix. La majoria absoluta de CiU-Actuem ha fet caure la moció, que havia rebut el suport de la resta de l'oposició (CUP-PC i Ciutadans). 'Entenem que aquesta proposta és necessària perquè ens els darrers anys s'havia perdut l'esperit original del Dia de la Dona Treballadora', ha remarcat el vocal republicà Noël Climent. El vocal d'ERC-MES també ha lamentat la poca predisposició del govern a consensuar un text i, especialment, el fet que el govern vulgui fer-la mixta i no hagi avisat l'oposició.

 • Una edició anter
  Notícies

  ERC-MES vol recuperar el caràcter reivindicatiu de les 5 milles femenines

  ERC-MES reclama que l'EMD replantegi l'enfocament de les 5 milles femenines de la vila perquè tingui el caràcter reivindicatiu feminista que correspon al Dia Internacional de la dona treballadora. A través d'una moció, que presentaran a la propera Junta de Veïns, els republicans proposen que s'assoleixi aquesta fita després que es constitueixi una comissió de treball amb tots els grups municipals i la participació del teixit associatiu valldoreixenc que treballi en l'organització de la cursa.

 • Opinió

  Mobilitat a Valldoreix: un trencaclosques?

  Encertar-la en els temes de mobilitat no és fàcil però una norma bàsica en la gestió política és escoltar la gent i atendre les necessitats d'interès general. Per sort, a l'EMD de Valldoreix es va crear la comissió de mobilitat amb la intenció de desencallar un tema tan preocupant com és la direcció dels carrers al sector del Rossinyol. Aquest sector compta amb un petit nucli comercial que es va veure greument afectat pel canvi a direcció única de l'avinguda de Ramon Escayola. Em pregunto si afectar negativament una part del comerç del poble i un nombre elevat de veïns i veïnes va en la línia d'atendre l'interès general.

 • Climent, amb la resta de vocals de l'oposició (Ferran Margineda, Xavier Humet i Susana Casta)

  Visitem el Casal d'Avis de Valldoreix

  El vocal de l'EMD a Valldoreix, Noël Climent, i la resta de vocals de l'oposició (CUP-PC i C's), han visitat aquest divendres el Casal d'Avis de Valldoreix per conèixer de primera mà les necessitats d'aquest col·lectiu. En una trobada de prop de dues hores, prop d'una vintena de socis de l'entitat han compartit inquietuds sobre l'equipament i les seves necessitats amb l'oposició valldoreixenca (espais, finançament, activitats, etc.) . Climent, de la seva banda, els ha animat a interessar-se i participar dels els aspectes institucionals de la vila, especialment del assumptes que es tracten a l'EMD, l'administració més propera de què diposen.

 • Un moment de la sessió d'ahir

  ERC-MES reclama al govern que l'oposició participi de manera més activa en els pressupostos

  El vocal d'ERC-MES a l'EMD de Valldoreix, Noël Climent, ha votat en contra del pressupost 2017 per les dificultats que es troba l'oposició per participar-hi. 'Ens agradaria votar a favor però hi ha certs elements que ens ho impedeixen, com el fet que no haguem pogut participar en la seva elaboració'. Climent, a més ha destacat que hi ha diners destinats a projectes d'envergadura que veuran la llum en mandats posteriors. 'Aquestes partides haurien de ser de consens', ha sentenciat. Climent també ha vinculat el vot als pressupostos a la confiança que genera el govern.

 • Noël Climent, ERC Valldoreix, Sant Cugat, Esquerra Republicana

  ERC-MES reivindica una gestió 100% valldoreixenca de les activitats de Can Monmany

  El vocal d'ERC-MES a l'EMD de Valldoreix, Noël Climent, ha reclamat aquest dijous al ple de la Junta de Veïns un conveni per gestionar Can Monmany en què l'EMD no surti perdent en relació amb Sant Cugat. En concret, Climent ha lamentat que l'administració valldoreixenca cedeixi a Sant Cugat la gestió de les activitats educatives i, per tant, també la licitació i gestió dels seus horts. 'Nosaltres entenem que hi ha una altra manera de fer política per als valldoreixencs i valldoreixenques', ha explicat el republicà.

 • Opinió

  Per què no funciona l'Espai Jove de Valldoreix?

  Al febrer passat, el govern de Valldoreix va decidir crear un Espai Jove. Pot semblar una idea factible, i més tenint en compte que més del 20% de la població de Valldoreix és jove (entre 15 i 30 anys). Però malgrat la tasca ingent que estan duent a terme les tècniques que gestionen l'Espai Jove, no hi ha manera de què funcioni.   Aquesta situació respon a motius estructurals i de fons. Des del 2011, la majoria absoluta de Convergència està consolidant plàcidament un model de ciutat a Valldoreix que anul·la i desactiva qualsevol bri de moviment juvenil.

 • La Junta de Veïns del ple
  Notícies

  L'EMD treballarà per garantir el salari mínim de 1.000 a l'administració i en les empreses que contracti

  La Junta de Veïns de Valldoreix d'aquest dijous ha aprovat la proposta d'ERC-MES de garantir que els treballadors de l'administració valldoreixenca cobrin el salari mínim de 1.000 euros. De la mateixa manera, l'EMD també es compromet a contractar empreses que compleixin aquest requisit. La proposta ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU) i la CUP-PC. Ciutadans s'ha abstingut. La sessió plenària també ha servit per adherir Valldoreix a la campanya 'No puc esperar' de de l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU), que permetrà als seus usuaris identificar-se amb una targeta i fer servir els lavabos d'establiments públics i dels comerços adherits.

 • Imatge de l'estat actual del camp
  Opinió

  Camp de futbol de Valldoreix: ens hi posem de debò?

  Aviat farà dos anys que vam inaugurar el camp de futbol de Valldoreix. Les cròniques del moment parlaven d'un camp de futbol 11 i dos camps de futbol 7, aprofitant l'amplada del primer. També parlaven d'un reglament d'ús i d'un horari per fer-lo servir, tot preveient aglomeracions de veïns i veïnes ansiosos per fer-lo servir. A dia d'avui aquest camp de futbol està totalment en desús, el manteniment és nul i la brutícia s'hi amuntega. El fan servir alguns nois i noies en sortir de l'escola (més aviat pocs, la veritat), alguna altra persona que hi passeja els gossos i, durant els caps de setmana, excepcionalment, t'hi pots trobar algun adult fent uns xuts amb el seu fill o filla.

 • L'ofrena ha tingut lloc als Jardins Onze de Setembre

  ERC Valldoreix fa l'ofrena floral en memòria de Rafael de Casanova i les víctimes de 1714

  La secció local d'ERC Valldoreix ha presentat la tradicional ofrena en record des caiguts a 1714 als Jardins Onze de Setembre de Valldoreix. Acompanyats de diversos militants de Valldoreix, el vocal de l'EMD, Noël Climent, ha deixat el ram en el monument en memòria de Rafael de Casanova i la resta de víctimes de fa 300 anys. Al cap d'una estona, i juntament amb diversos militants de Sant Cugat, el grup ha baixat a Barcelona, cap al tram 38 de la manifestació 'A punt. Endavant República Catalana' convocada per l'Assemblea Nacional Catalana.

 • Notícies

  Esquerra Republicana participa a la Festa Major del barri de la Colònia Montserrat

  La secció local d'ERC Valldoreix ha participat al sopar i diverses activitats que han tingut lloc a la Colònia Montserrat aquest cap de setmana. Aquesta celebració és l'avantsala de la Festa Major de Valldoreix, que tindrà lloc en uns dies. El vocal d'ERC-MES a l'EMD de Valldoreix, Noël Climent, i diversos militants de Sant Cugat i Valldoreix, han assistit al sopar de germanor organitzat pel veïnat de la Colònia i han compartit taula amb altres representants d'associacions valldoreixenques.

 • Noël Climent, ERC Valldoreix, Sant Cugat, Esquerra Republicana
  Opinió

  Valldoreix, 1 de 4

  Dimarts va fer un any de les eleccions municipals i voldria aprofitar-ho per explicar-vos com porto això de ser vocal de l'EMD a l'oposició. Són reflexions més aviat de caràcter humà que polític. Un es pensa que tothom actua amb les mateixes motivacions i després s'adona que en la política local passa com a tot arreu: que cadascú és d'un pare i d'una mare, i que al marge de les ideologies hi ha les personalitats, els tarannàs i allò que en diem el 'feeling'. Al marge dels polítics, hi ha el personal de l'EMD, de qui només puc dir-ne virtuts, tothom amb qui he treballat m'ha ajudat a entendre com funciona la casa perquè així, arribant de cop i volta, tampoc és fàcil.