• La Junta de Veïns del ple
  Notícies

  L'EMD treballarà per garantir el salari mínim de 1.000 a l'administració i en les empreses que contracti

  La Junta de Veïns de Valldoreix d'aquest dijous ha aprovat la proposta d'ERC-MES de garantir que els treballadors de l'administració valldoreixenca cobrin el salari mínim de 1.000 euros. De la mateixa manera, l'EMD també es compromet a contractar empreses que compleixin aquest requisit. La proposta ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU) i la CUP-PC. Ciutadans s'ha abstingut. La sessió plenària també ha servit per adherir Valldoreix a la campanya 'No puc esperar' de de l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU), que permetrà als seus usuaris identificar-se amb una targeta i fer servir els lavabos d'establiments públics i dels comerços adherits.

 • Imatge de l'estat actual del camp
  Opinió

  Camp de futbol de Valldoreix: ens hi posem de debò?

  Aviat farà dos anys que vam inaugurar el camp de futbol de Valldoreix. Les cròniques del moment parlaven d'un camp de futbol 11 i dos camps de futbol 7, aprofitant l'amplada del primer. També parlaven d'un reglament d'ús i d'un horari per fer-lo servir, tot preveient aglomeracions de veïns i veïnes ansiosos per fer-lo servir. A dia d'avui aquest camp de futbol està totalment en desús, el manteniment és nul i la brutícia s'hi amuntega. El fan servir alguns nois i noies en sortir de l'escola (més aviat pocs, la veritat), alguna altra persona que hi passeja els gossos i, durant els caps de setmana, excepcionalment, t'hi pots trobar algun adult fent uns xuts amb el seu fill o filla.

 • L'ofrena ha tingut lloc als Jardins Onze de Setembre

  ERC Valldoreix fa l'ofrena floral en memòria de Rafael de Casanova i les víctimes de 1714

  La secció local d'ERC Valldoreix ha presentat la tradicional ofrena en record des caiguts a 1714 als Jardins Onze de Setembre de Valldoreix. Acompanyats de diversos militants de Valldoreix, el vocal de l'EMD, Noël Climent, ha deixat el ram en el monument en memòria de Rafael de Casanova i la resta de víctimes de fa 300 anys. Al cap d'una estona, i juntament amb diversos militants de Sant Cugat, el grup ha baixat a Barcelona, cap al tram 38 de la manifestació 'A punt. Endavant República Catalana' convocada per l'Assemblea Nacional Catalana.

 • Notícies

  Esquerra Republicana participa a la Festa Major del barri de la Colònia Montserrat

  La secció local d'ERC Valldoreix ha participat al sopar i diverses activitats que han tingut lloc a la Colònia Montserrat aquest cap de setmana. Aquesta celebració és l'avantsala de la Festa Major de Valldoreix, que tindrà lloc en uns dies. El vocal d'ERC-MES a l'EMD de Valldoreix, Noël Climent, i diversos militants de Sant Cugat i Valldoreix, han assistit al sopar de germanor organitzat pel veïnat de la Colònia i han compartit taula amb altres representants d'associacions valldoreixenques.

 • Noël Climent, ERC Valldoreix, Sant Cugat, Esquerra Republicana
  Opinió

  Valldoreix, 1 de 4

  Dimarts va fer un any de les eleccions municipals i voldria aprofitar-ho per explicar-vos com porto això de ser vocal de l'EMD a l'oposició. Són reflexions més aviat de caràcter humà que polític. Un es pensa que tothom actua amb les mateixes motivacions i després s'adona que en la política local passa com a tot arreu: que cadascú és d'un pare i d'una mare, i que al marge de les ideologies hi ha les personalitats, els tarannàs i allò que en diem el 'feeling'. Al marge dels polítics, hi ha el personal de l'EMD, de qui només puc dir-ne virtuts, tothom amb qui he treballat m'ha ajudat a entendre com funciona la casa perquè així, arribant de cop i volta, tampoc és fàcil.

 • Alguns dels militants d'ERC Valldoreix
  Notícies

  ERC Valldoreix estrena nova web

  Esquerra Republicana de Valldoreix estrena un nou espai web on publicarà notícies relacionades amb la seva tasca a la vila així com d'altres que puguin ser d'interès per als valldoreixencs i valldoreixenques. L'objectiu és que pugui ser un marc digital de referència per a aquelles persones que vulguin informar-se d'allò que passi a l'entorn. 'Es tracta d'intentar ser propers i, especialment, ben transparents, explicant tot allò que fem pel territori', ha explicat el vocal d'ERC-MES a l'EMD, Noël Climent.

 • Noël Climent
  Opinió

  'Nosaltres a pagar, que ja han passat eleccions!'

  L'avinguda del Baixador serà finalment urbanitzada. El projecte, liderat per l'EMD de Valldoreix però també amb la participació de l'Ajuntament de Sant Cugat (ja que una cinquena part d’aquesta via queda fora dels límits de Valldoreix), es dividirà en diferents fases i s'intentarà enllestir durant aquest mandat. Difícil però no impossible, segons les dues administracions.   Alguns veïns i veïnes de la zona, una vegada els han assegurat que serà una via pacificada, m’han explicat que el que realment els preocupa és quant hauran de pagar en concepte de contribucions especials.

 • Noël Climent
  Opinió

  L'aventura de fer tràmits a Valldoreix

  Ara que ja fa uns mesos que sóc vocal a l’EMD de Valldoreix m’adono que no aprofitem gaire bé les sinergies que ens hauria de proporcionar el fet de tenir l’EMD més gran de Catalunya i l’empenta pròpia de Sant Cugat. A vegades em fa l’efecte que els dos governs treballen sense cap tipus de contacte: vas a fer una gestió a Sant Cugat i et diuen 'no, això ho fan a l’EMD', vas a Valldoreix i et diuen 'no, això és competència de Sant Cugat'.  El pitjor és que en molts casos tenen raó, el personal que ens atén diu exactament el que ha de dir, però no seria millor anar apuntant tots aquests desajustos i veure com els podem solucionar? O, encara més, no podríem aprofundir en la descentralització i fer de l’EMD de Valldoreix un exemple a seguir per a la resta de poblacions de Catalunya?Per què no renovem el conveni competencial entre Sant Cugat i Valldoreix per tal que la ciutadania no noti de qui són les competències? Si en el món de l’empresa primer va ser la innovació tecnològica i després l’organitzativa i de processos, per què no innovem a Valldoreix i Sant Cugat? Els objectius són clars: millorar la descentralització administrativa, facilitar la relació entre ciutadania i administració pública i eliminar entrebancs burocràtics.

 • Vallddoreix
  Notícies

  El govern de Valldoreix bloqueja una consulta per decidir la relació amb Sant Cugat

  Els valldoreixencs no podran decidir en una consulta quina relació volen amb Sant Cugat. Almenys, per ara. I és que durant la Junta de Veïns de l'EMD, celebrada aquest dijous 19 de novembre, el govern de CiU va tombar una moció de la CUP que, previ estudi de la viabilitat econòmica i jurídica, instava a celebrar una consulta perquè els veïns de Valldoreix decidissin quin tipus d'encaix volen amb Sant Cugat.   El president Josep Puig, que en les darreres setmanes s'havia compromès a celebrar una consulta sobre la independència de Valldoreix durant aquest mandat, va justificar la decisió del govern: "Ara la llei no permet que creem un nou municipi.

 • Noël Climent
  Opinió

  Valldoreix independent?

  A mitjans de setembre, després que el veïnat de Bellaterra decidís en una consulta escindir-se i crear un nou municipi, el president de l'EMD de Valldoreix va dir que sotmetria a consulta popular que esdevinguéssim també un nou municipi segregat de Sant Cugat i l'alcaldessa de Sant Cugat va deixar clar que respectaria la decisió que es prengués a Valldoreix. Jo, enamorat de Valldoreix, vaig començar a investigar com ho hauríem de fer, això de separar-nos si fèiem el referèndum i guanyava el SÍ.