• Opinió

  Un llaç, aquesta vegada vermell

  Aprofitant les dates que estem, hem de recordar que el primer de desembre es reivindica el Dia Mundial de Lluita contra la Sida i que, lluny del que podríem pensar, l’eradicació d’aquesta xacra està lluny de ser una realitat. Cal lluitar totes i tots contra la banalització o la invisibilització d’aquesta pandèmia i, alhora, cal lluitar molt fort contra l’estigmatització de les persones seropositives. Hem de recordar al nostre jovent, abans que s’ho trobin per ells mateixos amb males experiències, que l’ús del preservatiu és essencial per evitar les malalties de transmissió sexual, a més d’embarassos no desitjats.

 • Un moment de la sessió plenària d'aquest dimecres
  Notícies

  'Ara és el moment de demostrar de quina pasta estem fets com a poble'

  El grup municipal d'ERC-MES ha rebutjat aquest dimecres en un ple extraordinari de la Junta de Veïns l'aplicació de l'article 155 a Catalunya i ha exigit l'alliberament immediat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. 'Ara hem de confiar que el Parlament compleixi el mandat democràtic i que ben aviat siguem en un nou estat, però com a poble hem de sortir a mobilitzar-nos i demostrar de quina pasta estem fets', ha explicat el vocal republicà, Noël Climent. La sessió, que ha tingut lloc aquest dimecres i ha estat de caràcter extraordinari, també ha servit per acomiadar la vocal de C's Susanna Casta, que abandona el ple i el partit.

 • Imatge d'arxiu del ple / Foto: Valldoreix.cat
  Notícies

  La Junta de Veïns celebra una sessió extraordinària per debatre el rebuig a l'aplicació de l'article 155

  El ple de la Junta de Veïns celebrarà una sessió extraordinària aquest dimecres per tal de debatre les conseqüències de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. Tal com va demanar ERC-MES en el darrer ple municipal de Sant Cugat, els consistoris locals portaran dues mocions per rebutjar l'aplicació de dit article i per exigir l'alliberament dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. La sessió, que començarà a partir de dos quarts de dues, també servirà per donar compte de la renúncia de Susanna Casta com a vocal de l'EMD per C's.

 • Climent, amb Casta, Margineda i Castelló
  Notícies

  L'EMD cercarà un data de consens per canviar l'Aplec de la Salut

  La Junta de Veïns d'aquest dijous ha aprovat per unanimitat cercar una nova data de consens per tal de poder celebrar l'Aplec de la Salut. Així ho estableix una moció presentada per ERC-MES, que anava encaminada a desvincular la data del Dia de la Hispanitat. 'No creiem que sigui la data més adient pel simbolisme que conté, malgrat que se celebra aquest dia per la festivitat del Pilar', ha explicat el vocal d'ERC-MES, Noël Climent. El republicà també ha explicat que hi ha altres raons, com la impossibilitat de fer-hi focs i per tant també paelles, una de les activitats que més gent aplega al voltant de l'ermita durant aquesta festa grossa local.

 • Els ponents, just després d'acabar l'acte
  Notícies

  ERC clama a Valldoreix no tenir por i anar a votar massivament diumenge

  Esquerra Republicana ha fet una crida al poble de Valldoreix i Sant Cugat d'anar a votar pacíficament i amb serenitat l'1 d'octubre. 'Si estem als carrers units, gent de totes les edats i pacíficmanet, no hi haurà Tribunal Constitucional ni Guàrdia Civil que ens aturi', ha explicat la diputada de Junts pel Sí i secretària primera del Parlament, Anna Simó. L'acte, que ha tingut lloc a la plaça del Casal de Cultura de Valldoreix i ha aplegat més de 150 persones, també ha comptat amb la participació dels diputats Roger Torrent i Marc Sanglas, a més de l'eurodiputat republicà Josep-Maria Terricabras.

 • Opinió

  Si algú te por, deu ser el bosc

  Ahir vaig tenir la sort d'escoltar en Josep-Maria Terricabras en una plaça del Casalet de Valldoreix plena de gom a gom. Bé, ell, en Lluc Cahís, la Mireia Ingla, els diputats Marc Sanglas i Roger Torrent, i la gran Anna Simó. Dic que vaig tenir el plaer, especialment després dels dies que portem de campanya pel referèndum de l'1 d'octubre (la que fem nosaltres i la que ens fan jutges, el fiscal general Maza, o els crits de 'a por ellos' que ens dediquen alguns franquistes, que campen lliures en un Estat espanyol que es diu democràtic però dia a dia em demostra que no ho és tant).

 • ERC Valldoreix no ha faltat a l'ofrena floral de l'Onze de Setembre
  Notícies

  ERC Valldoreix reclama la mobilització popular per donar suport als càrrecs electes amb el referèndum

  ERC Valldoreix ha dut a terme l'ofrena floral al monument en memòria de Francesc Busquets, comandant valldoreixenc que va lluitar per defensar les llibertats de Catalunya i Barcelona durant el 1714. El representant republicà a l'EMD, Noël Climent, ha animat la ciutadania a mobilitzar-se en suport del referèndum. 'El govern, alcaldes i alcaldesses i centenars de càrrecs electes ja s'hi han compromès i s'hi juguen molt. Ara toca que la gent es posi a darrera i demostrem que volem fer el pas que toca', ha sentenciat.

 • Un moment de la Junta de Veïns d'aquest dijous

  ERC-MES lamenta la manca de transparència del govern en els processos de contractació pública

  El vocal d'ERC-MES a l'EMD de Valldoreix, Noël Climent, ha lamentat la poca transparència del govern en els processos de contractació d'empreses que donen servei a l'EMD. A través d'una moció, els republicans i la resta de l'oposició (CUP-PC i C's) han lamentat la repetició dels contractes sostinguts en el temps, fet que podria suposar un frau perquè s'estaria fraccionant un contracte genèric per a tot el mandat, evitant així els procediments legals establerts a tal efecte. Tanmateix, la majoria absoluta del govern de PDeCAT-Demòcrates-Actuem ha tombat la moció.

 • Qüestió de responsabilitat

  Al llarg dels darrers plens de Valldoreix, des d'ERC-MES hem presentat tot de mocions amb esperit propositiu, però moltes d'elles han estat rebutjades per la majoria absoluta que governa, algunes tot i dir explícitament que els semblava una bona idea. A nosaltres el que ens interessa és que les bones idees es duguin a terme. Aquesta vegada, però, les mocions que presentem al ple d'aquest dijous són més de denúncia. Sabem que la majoria absoluta de l'equip de govern les tombarà, però hi ha coses que nosaltres, per una qüestió de responsabilitat, no podem deixar de denunciar.

 • 'Nou' partit, velles maneres

  Quan vaig entrar com vocal de l'oposició a l'EMD Valldoreix, no sabia ben bé quin paper podria desenvolupar. El meu tarannà sempre ha estat dialogant i col·laboratiu, així que tot i que governin uns altres he intentat ajudar, des del paper d'oposició però de forma constructiva. Els he de dir que costa, costa molt, ja que des del govern convergent de Valldoreix només entenen l'aritmètica de la majoria absoluta. No valen arguments, no els importa si res del que dius té lògica o no. Redueixen la política municipal valldoreixenca a una simple qüestió de majoria de vots.

 • Sessió de la junta d'aquest dijous

  El govern tomba la moció de l'Observatori Sociològic

  La Junta de Veïns d'aquest dijous ha tombat la proposta d'ERC-MES per crear un Observatori Sociològic per a Valldoreix o, dit d'una altra manera, segregar les dades del de Sant Cugat en clau valldoreixenca. La moció no ha prosperat per la majoria absoluta de Convergència (a partir del proper ple PDeCAT-Demòcrates-Actuem). 'Estem d'acord amb la idea però no creguem que calgui presentar una moció', ha explicat la vocal del govern Susanna Herrada. 'Una vegada més es demostra per a què serveix la seva majoria absoluta i com l'apliquen', ha lamentat el vocal d'ERC-MES, Noël Climent.

 • El cartell original, abans de la rectificació / Foto: Complex Esportiu de Valldoreix

  Esquerra Valldoreix denuncia un cas de discriminació masclista en una competició esportiva

  La secció local d'ERC Valldoreix ha denunciat aquest divendres via xarxes socials el masclisme que desprenia el cartell 'Open de Primavera' del Complex Esportiu de Valldoreix. En aquest targetó promocional s'anunciava un premi de 200 euros en la categoria masculina, mentre que la retribució en el cas de la femenina era de 100 euros. El mateix succeïa en una altra modalitat, on les retribucions eren de 100 euros per als homes i 50 per a les dones. Després que altres col·lectius i persones també se sumessin a la crida per aturar aquesta discriminació, l'empresa gestora del recinte esportiu ha rectificat i ha igualat la quantitat dels premis.

 • Un moment de la Junta de Veïns d'aquest dijous

  L'EMD dona llum verda a la proposta d'ERC de crear una unitat administrativa per fer els tràmits sobre l'Ajuntament

  El ple de la Junta de Veïns ha aprovat la proposta d'ERC-MES per crear una unitat administrativa a l'EMD de Valldoreix. 'La gent de Valldoreix hauria de poder dur a terme tràmits administratius relacionats amb l'Ajuntament des de la seva pròpia administració', ha explicat el vocal republicà Noël Climent  La proposta, que s'ha aprovat per unanimitat, també preveu que aquests tràmits es puguin dur a terme via telemàtica. Climent també ha donat suport a la proposta de la CUP-PC per tirar en marxa una xarxa de cartelleres i destinar una partida a un lloguer social per a refugiats sirians, propostes que no han prosperat a causa de la majoria absoluta de CiU-Actuem, que ha tombat les propostes.

 • Gómez, Ingla i Climent, d'esquerra a dreta
  Notícies

  ERC-MES reclama que la gent de Valldoreix pugui fer els tràmits relacionats amb Sant Cugat a l'EMD

  El grup municipal d'ERC-MES a l'EMD de Valldoreix demana instal·lar una unitat administrativa perquè les persones de Valldoreix puguin fer els tràmits relacionats amb Sant Cugat sense necessitat de desplaçar-se a l'ajuntament. La proposta dels republicans es presentarà en forma de moció al ple de Sant Cugat d'aquest febrer i posteriorment a la Junta de Veïns de l'EMD, la propera sessió de la qual tindrà lloc a finals de març. 'La ciutadania valldoreixenca té una administració de referència i ha de poder resoldre un tràmit relacionat amb Sant Cugat a la mateixa EMD', ha explicat el vocal d'ERC-MES a l'EMD, Noël Climent.

 • Un moment del ple d'aquest dijous

  ERC-MES defensa unes Milles Femenines reivindicatives davant la intenció de l'EMD de fer-les mixtes

  El ple de la Junta de Veïns ha rebutjat aquest dijous la proposta d'ERC-MES de recuperar l'esperit reivindicatiu de les 5 Milles Femenines de Valldoreix. La majoria absoluta de CiU-Actuem ha fet caure la moció, que havia rebut el suport de la resta de l'oposició (CUP-PC i Ciutadans). 'Entenem que aquesta proposta és necessària perquè ens els darrers anys s'havia perdut l'esperit original del Dia de la Dona Treballadora', ha remarcat el vocal republicà Noël Climent. El vocal d'ERC-MES també ha lamentat la poca predisposició del govern a consensuar un text i, especialment, el fet que el govern vulgui fer-la mixta i no hagi avisat l'oposició.